Zapečený lilek s cheddarem
Skvělá rychlovka, která zasytí a zabere půl hodinky! Navíc je biologicky vyvážená :).
Lilek je specifická zelenina, která nechutná všem, ale určitě stojí za to ho vyzkoušet. Má plno vitámínů a vlákniny a je nízkokalorický. Z vitamínů v něm najdeme hlavně vitamín A a celou řadu vitamínů B.
Můžeme ho jíst samostatně, jako přílohu k masu nebo naopak s brambory jako přílohou.
Na dvě porce budeme potřebovat:
1 větší lilek (500g)
2 vejce
25g cheddaru
sůl, grilovací koření
1 lžička sójové omáčky
1 lžička olivového oleje
Lilek omyjeme, rozkrojíme napůl a z obou půlek vydlabeme dužinu. Vemte jí více, aby pak náplň z lilku nevytekla.
Obě půlky posypeme lehce solí a necháme chvilku "vypotit", aby lilek nebyl hořký. Dužinu nakrájíme na malé kousky a na oleji orestujeme spolu se sojovou omáčkou a grilovacím kořením.
Vzniklou směs smícháme s vejci a rozdělíme do obou půlek lilku (sůl z nich opláchneme před tím). Nasypeme na směs cheddar a dáme zapéct na 200°C asi 20 min.
Dobrou chuť :)!
Kalorická biologická hodnota na 1 porci:
229 Kcal, 12g bílkovin, 12g sacharidů, 15g tuků