Zapečené kloboučky
Rozhodla jsem se, že je na čase udělat zase něco slaného :).
Žampioný obsahují vitamíny C, B a D a jsou bohaté na rostlinné bílkoviny, vajíčka nám dodají tuky a živočišné bílkoviny a špenát od Pepka Námořníka plno železa potřebného na krvetvorbu.
Na 12 kloboučků budeme potřebovat:
12 ks středních žampionů (380g)
1 cibule
10ml řepkového oleje
hrst baby špenátu (40g)
2 vejce
sůl, chilli paprička
Žampiony omyjeme a vydlabeme nožičky, ty nasekáme na drobno, nasekáme také cibulku a špenát a vše krátce orestujeme.
Přidáme sůl, chilli papričku podle chuti, promícháme a na směs rozklepneme dvě vejce. Celou "vaječinku" promícháme a necháme prohřát 2 minutky.
Jakmile jsou vajíčka hotová, lžičkou nastrkáme směs do kloboučků a dáme je zapéct na 180°C přibližně 25min. Já použila silikonovou formu na muffinky, kloboučky v nich skvěle drží.
Kalorická a biologická hodnota na 1 klobouček:
35 Kcal, 2g bílkovin, 2g sacharidů, 2g tuků