Zapečené kloboučky

18.08.2017

Rozhodla jsem se, že je na čase udělat zase něco slaného :).

Tyto kloboučky jsou skvělou chuťovkou k televizi nebo také super nízkokalorickou a výživnou přílohou k masu.

Žampioný obsahují vitamíny C, B a D a jsou bohaté na rostlinné bílkoviny, vajíčka nám dodají tuky a živočišné bílkoviny a špenát od Pepka Námořníka plno železa potřebného na krvetvorbu.


Na 12 kloboučků budeme potřebovat:

12 ks středních žampionů (380g)

1 cibule

10ml řepkového oleje

hrst baby špenátu (40g)

2 vejce

sůl, chilli paprička

Žampiony omyjeme a vydlabeme nožičky, ty nasekáme na drobno, nasekáme také cibulku a špenát a vše krátce orestujeme

Přidáme sůl, chilli papričku podle chuti, promícháme a na směs rozklepneme dvě vejce. Celou "vaječinku" promícháme a necháme prohřát 2 minutky. 

Jakmile jsou vajíčka hotová, lžičkou nastrkáme směs do kloboučků a dáme je zapéct na 180°C přibližně 25min. Já použila silikonovou formu na muffinky, kloboučky v nich skvěle drží.


Kalorická a biologická hodnota na 1 klobouček:

35 Kcal, 2g bílkovin, 2g sacharidů, 2g tuků