Višňové mini cheesecakes s vločkovým základem

10.04.2018

Ano víkend byl opravdu úrodný a tak přidávám další dobrotu :). Tyto mini cheesecakes jsou skvělou mňamkou k nedělnímu kafíčku, ale dají se využít také jako vydatná snídaně. Kombinace ovesných vloček, ořechů a másla spolu s tvarohem a višněmi dodá do těla všechny potřebné živiny, které nastartují den.

Pokud byste se báli, že bez sušenek to nebude ono, nechejte se přesvědči a objednejte si je! Budete překvapeni, jak jsou lahodné!

Na 12 minicheescakes potřebuje:

2 Lučiny smetanové

1 tučný tvaroh

1 zakysanou smetanu (200 g)

2 vejce

100 g mražených višní (nebo čerstvé)

130 g medu

65 g másla

100 g ovesných vloček

50 g vlašských ořechů

Ořechy a vločky vložíme do mixéru a rozmixujeme je na mouku. Máslo rozehřejeme v mikrovlnné troubě a smícháme ho se směsí. Do formiček na muffiny pak dáme košíčky na muffiny a do nich vždy vrchovatou lžičku směsi a vytvarujeme ji do korpusu na cheescake.

V míse smícháme všechny suroviny, kromě višní a zakysané smetany. Ty spolu se smetanou rozmixujeme dohladka a přidáme k ostatním surovinám. Vše pomalu promícháváme, aby se nám neudělaly hrudky a až je směs tekutá, nalijeme ji do formiček, ne až po okraj.

Pečeme na 180 C 30-40 min.