Višňové mini cheesecakes s vločkovým základem
Ano víkend byl opravdu úrodný a tak přidávám další dobrotu :). Tyto mini cheesecakes jsou skvělou mňamkou k nedělnímu kafíčku, ale dají se využít také jako vydatná snídaně. Kombinace ovesných vloček, ořechů a másla spolu s tvarohem a višněmi dodá do těla všechny potřebné živiny, které nastartují den.
Pokud byste se báli, že bez sušenek to nebude ono, nechejte se přesvědči a objednejte si je! Budete překvapeni, jak jsou lahodné!
Na 12 minicheescakes potřebuje:
2 Lučiny smetanové
1 tučný tvaroh
1 zakysanou smetanu (200 g)
2 vejce
100 g mražených višní (nebo čerstvé)
130 g medu
65 g másla
100 g ovesných vloček
50 g vlašských ořechů
Ořechy a vločky vložíme do mixéru a rozmixujeme je na mouku. Máslo rozehřejeme v mikrovlnné troubě a smícháme ho se směsí. Do formiček na muffiny pak dáme košíčky na muffiny a do nich vždy vrchovatou lžičku směsi a vytvarujeme ji do korpusu na cheescake.
V míse smícháme všechny suroviny, kromě višní a zakysané smetany. Ty spolu se smetanou rozmixujeme dohladka a přidáme k ostatním surovinám. Vše pomalu promícháváme, aby se nám neudělaly hrudky a až je směs tekutá, nalijeme ji do formiček, ne až po okraj.
Pečeme na 180 C 30-40 min.