Domácí müsli tyčinky
Celkem často se mě někdo ptá na palmový tuk/olej. Musím říct, že určitě nesouhlasím s vypalováním lesů, přesto se mi nechce zkoumat každou müsli tyčinku, jestli v ní je nebo ne a polemizovat, jestli škodí zdraví nebo ne. Proto Vám chci ukázat variantu bez palmového tuku, kterou si doma udělat za 15min.
Co budete potřebovat:
200g ovesných vloček
100ml rostlinného mléka (může být i kravské samozřejmě)
2ks zralých banánů (středně velké stačí)
1 lžička vanilkové tresti
2 lžíce kokosového tuku + na vymazání plechu
1 lžíce medu (nebo sirupu, co kdo má rád)
1 lžíce skořice
Banány rozmačkáte vidličkou a smícháte je se vším ostatním. Kokosový tuk mám tuhý, proto ho vždy rozehřeju v mikrovlnce, aby se lépe vstřebal do těsta, ale není to nutné.
Těsto vylijete na kokosákem vymazaný menší plech nebo kulatou formu, pečete na 180°C přibližně 12min. Až těsto začne malinko odlézat od krajů plechu, je hotovo.
Kalorická a biologická hodnota 1ks (z celé dávky udělám 20ks):
61kcal, 1,6g bílkovin, 11g sacharidů, 1,3g tuků