Lískooříšková pěna

08.01.2020

V rámci zkoušení nových nápadů jsme si takhle při neděli udělali tenhle boží dezert! Pokud máte problém s kakaem (trpíte třeba atopickým ekzémem nebo alergií), budete mít z této dobroty upřímnou radost :).

Kromě pudinku, ve kterém najdeme trochu cukru, není pěna doslazovaná žádným cukrem, ani sirupem, použila jsem pouze datle, které dodaní super chuť. V rámci výživové hodnoty v ní pak najdeme spoustu dobrých tuků z lískových oříšku a mandlového másla a taky trochu bílkovin.

Na 6 větších kelímků potřebujeme:

  • 1 balení vanilkového pudinku bez vaření Dr. Oetker
  • 150 g datlí (namočených ve vodě alespoň 10 min)
  • 60 g mandlového másla
  • 1 kokosové mléko v plechu
  • 100 g lískooříškové mouky
  • 60 ml rýžového mléka
  • veganská čokoláda na ozdobu

Všechny ingredience vložíme do výkonného mixeru (datle zcedíme) a mixujeme úplně dohladka. Je to super rychlovka, takže hned můžeme ozdobit čokoládou a servírovat nebo dát dezerty zchladit do lednice odpočinout.