Lískooříšková pěna
08.01.2020
V rámci zkoušení nových nápadů jsme si takhle při neděli udělali tenhle boží dezert! Pokud máte problém s kakaem (trpíte třeba atopickým ekzémem nebo alergií), budete mít z této dobroty upřímnou radost :).
Kromě pudinku, ve kterém najdeme trochu cukru, není pěna doslazovaná žádným cukrem, ani sirupem, použila jsem pouze datle, které dodaní super chuť. V rámci výživové hodnoty v ní pak najdeme spoustu dobrých tuků z lískových oříšku a mandlového másla a taky trochu bílkovin.
![](https://b83f8de299.clvaw-cdnwnd.com/d3349a48e715ff2d9919474e6ad0cd54/200000386-ba9c4ba9c7/C6D55300-E956-4D75-9753-C480F0E7009C.jpg?ph=b83f8de299)
Na 6 větších kelímků potřebujeme:
- 1 balení vanilkového pudinku bez vaření Dr. Oetker
- 150 g datlí (namočených ve vodě alespoň 10 min)
- 60 g mandlového másla
- 1 kokosové mléko v plechu
- 100 g lískooříškové mouky
- 60 ml rýžového mléka
- veganská čokoláda na ozdobu
Všechny ingredience vložíme do výkonného mixeru (datle zcedíme) a mixujeme úplně dohladka. Je to super rychlovka, takže hned můžeme ozdobit čokoládou a servírovat nebo dát dezerty zchladit do lednice odpočinout.