Tuňákový steak

28.01.2018

Nedávno jsme s mými kolegy z práce navštívili skvělou restauraci v centru Ostravy, jmenuje se Rybárna na rynku a nejen, že vaří skvělé chuťovky z různých druhů ryb, ale můžete si zde také čerstvou, již naporcovanou, rybu koupit.

Hned jsem toho využila a vzala si domů steak z tuňáka. Tuňák je poměrně drahou záležitostí, pokud byste chtěli na krmit celou rodinu, klasicky se jeho cena pohybuje od 700-900 Kč za kilo, v Rybárně ho mají ale za 660 Kč / kilo a pro dva lidi na večeři stačí asi 200 - 250 g. Navíc je plný bílkovin a skvělých omega 3 tuků a potěší skvělou chutí.

Jeho příprava je ultra rychlá a jednoduchá a za tip tímto děkuji majiteli Rybárny :).

Na dvě porce tedy potřebujeme:

230 g tuňáka

1 lžíčku olivového oleje

sůl, pepř

zeleninu dle chuti

Tuňáka opláchneme, posolíme a opepříme z obou stran a lehce pomažeme olivovým olejem.

Pánev rozpálíme a steak na ni vložíme. Opékáme zprudka z každé strany přibližně 1-2 min maximálně. Steak by se měl propéct na médium, což poznáte, když kouknete z boku na maso, jakmile maso změní barvu z růžové na bílou cca do půlky steaku, obrátíte plátek a necháte ho stejně dlouho. Jde to opravdu rychle a maso takto zůstane šťavnaté.

Kalorická a biologická hodnota 1 porce (bez zeleniny):

207 Kcal, 27 g bílkovin, 0 g sacharidů, 11 g tuků