Trochu zdravější medové mini cheesecakes
Celkově jsem si mini cheesecakes zamilovala. kdo by totiž cheesecake obecně neměl rád, že jo?
Super je, že si můžete vymýšlet jeho varianty do nekonečna! Pokud máte rádi klasickou krémovou verzi nebo třeba trochu odlehčenou s tvarohem, s cukrem, medem či ovocem. Vše je jen o kreativitě.
Tahle verze kombinuje bezlepek a bezlaktózovou variantu, je hutnější, ale zato lahodná. Tak vyzkoušejte!
Na 10 kousků potřebujeme:
70 g pohankových vloček
40 g rozpuštěného másla
15 g kokosového cukru
1 bezlaktózové mascarpone
70 g medu
200 g bezlaktózového jogurtu Hollandia
2 vejce
citrónovou šťávu nebo aroma
vanilkové aroma
Vločky s cukrem pomeleme a smícháme v misce s máslem tak, aby se směs opravdu dokonale spojila. Vezmeme si muffinovou formu, vyplníme ji košíčky na muffiny (já používám bílé, aby cheesecake vynikl) a do každého z 10 ti košíčků dáme vrchovatou lžičku směsi.
vyšleháme si ručně mascarpone s jogurtem, přidáme aromata, vejce a vše pořádně zamícháme, ale jemně, určitě směs nešlehejte ve stroji, aby se mascarpone nesrazilo.
Pomocí odměrky nebo čehokoliv s nálevkou pak směs rozdělíme do košíčků, Je hustá, a proto vyjde jen na 10 ks, pokud ji nastavíte více jogurtem nebo smetanou/mlékem bude řidší, ale vyjdou vám košíčky i trošku hezčí.
Pečeme na 170°C asi 40 min.