Těstoviny se špenátem a rýžovým mlékem

30.09.2018

Dalším receptem do rodiny vegetariánských jsou tyto těstoviny. Jsou skvělým receptem, když potřebujete něco opravdu velmi rychlého, ale dobrého a plného živin. Těstovin je v jedné porci totiž jen 40 g. Naopak zde najdeme pomalé sacharidy a bílkoviny v cizrně, vitamín E a K ve špenátu či protialergenní látky v žampionech. 

Moje varianta je vegetariánská, ale pokud dáte pryč plátkový sýr, máte veganskou variantu :).

Na 2 porce potřebujeme:

30 g baby špenátu

řepkový olej

1 cibuli

250 g žampionů

250 g cizrny v plechovce

300 ml rýžového mléka (nebo jiné rostlinné)

80 g těstovin

1 - 2 lžíce Tamari

2 plátky sýru

bylinky, sůl, pepř

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené, omyté žampiony a baby špenát a dusíme, dokud špenát nezměkne. Pak přidáme cizrnu, vše zalijeme mlékém a přidáme těstoviny. Ještě přidáme všechno koření a Tamari podle chuti a necháme vařit 10-12 minut. Hotovo máte, když jsou těstoviny měkké a nezůstává vám moc mléka, spíše se přetvoří na šťávu, tedy se nevyvaří úplně.

Je to opravdu rychlovka :).