Salátek s pečenými žampiony
Pokud jste jedním z těch človíčků, co saláty večeří skoro denně, sami víte, jak je těžké nacházet pořád nové a nové varianty. Proto dávám do placu svůj nápad, jak salát obohatit.
Dá se využít jako lehký oběd i večeře. Je plný bílkovin, vitamínů a minerálů a neobsahuje příliš sacharidů.
Na 2 porce potřebujeme:
50 g ledového salátu
200 g cherry rajčátek
100 g salátové okurky
1 upečené kuřecí stehno
80 g žampionů (3 velké)
1 lžíce oleje z pistácií
1 lžička dýňového oleje
1 lžička citrónové šťávy
kousek cibulkové natě
Zeleninu omyjeme, ledový salát natrháme a ostatní nakrájíme na kousky. Žampiony nakrájíme na čtvrtky a dáme do trouby na pečícím papíru na 200°C asi na 15-20 min.
Kuřecí stehno obereme od kosti a větší kousky natrháme rukama, popřípadě nakrájíme. Jak maso, tak i salát vypadá lépe natrhaný v misce :).
Vše smícháme a z olejů a citrónové šťávy vytvoříme zálivku, kterou salát přelijeme. Nakonec přidáme nakrájenou cibulovou nať. Můžeme podávat s celozrnným pečivem.
Kalorická a biologická hodnota 1 porce:
218 Kcal, 21 g bílkovin, 7 g sacharidů, 11 g tuků