Salátek s pečenými žampiony

31.01.2018

Pokud jste jedním z těch človíčků, co saláty večeří skoro denně, sami víte, jak je těžké nacházet pořád nové a nové varianty. Proto dávám do placu svůj nápad, jak salát obohatit.

Dá se využít jako lehký oběd i večeře. Je plný bílkovin, vitamínů a minerálů a neobsahuje příliš sacharidů.

Na 2 porce potřebujeme:

50 g ledového salátu

200 g cherry rajčátek

100 g salátové okurky

1 upečené kuřecí stehno

80 g žampionů (3 velké)

1 lžíce oleje z pistácií

1 lžička dýňového oleje

1 lžička citrónové šťávy

kousek cibulkové natě

Zeleninu omyjeme, ledový salát natrháme a ostatní nakrájíme na kousky. Žampiony nakrájíme na čtvrtky a dáme do trouby na pečícím papíru na 200°C asi na 15-20 min.

Kuřecí stehno obereme od kosti a větší kousky natrháme rukama, popřípadě nakrájíme. Jak maso, tak i salát vypadá lépe natrhaný v misce :).

Vše smícháme a z olejů a citrónové šťávy vytvoříme zálivku, kterou salát přelijeme. Nakonec přidáme nakrájenou cibulovou nať.  Můžeme podávat s celozrnným pečivem.

Kalorická a biologická hodnota 1 porce:

218 Kcal, 21 g bílkovin, 7 g sacharidů, 11 g tuků