Raw borůvkový dortík
Rádi mlsáte, ale zároveň nechcete tlačit čokoládu? Tenhle dortík je super rychlovka, která uspokojí Vaši touhu po sladkém.
Korpus z ořechů a datlí bez přidaného sladila je sám o sobě velmi sladký a také plný omega 3 a 6 mastných kyselin. Náplň z tvarohu, mléka a borůvek je zase bohatá na bílkoviny. Agávový sirup je už jen detailem, v podstatě není třeba, ale pokud si rádi osladíte život, sem s ním.
Dortík byl hotový za 10min, pak už jen chladit, chladit, chladit, ať pěkně ztuhne.
Budeme potřebovat:
200g ořechů (já dala mix nesolených a nepražených arašídů a vlašských ořechů)
170g datlí (může být i trochu méně)
1 polotučný tvaroh
10ml mléka (použila jsem sójové)
75g borůvek (větší hrst)
2 lžíce agáve sirupu nebo jiného sladidla
1 lžíce chia semínek
Ořechy a datle rozmixujeme dohladka, můžeme přidat trochu vody, aby se směs více spojila a "uplácáme" z nich korpus na dno kulaté formy (já měla 26cm).
Umixujeme tvaroh, borůvky, mléko, agáve sirup a chia a směs nalejeme na korpus.
Ozdobíme borůvkami nebo jiným ovocem a dáme alespoň na 2h ztuhnout do lednice.
Dle konzistence tvarohu a množství mléka bude směs ztuhlá, takže pokud Vám třeba neztuhne úplně, nevěšte hlavu, dortík alespoň nebude moc "hutný".
Bon appétit!
Kalorická a biologická hodnota na 1 velký kousek (z osmi):
270Kcal, 12g bílkovin, 23g sacharidů, 15g tuků