Rychlomuffiny 

06.01.2018

Muffinů existuje nepřeberné množství, sladké, slané, cupcakes, s kouskami čokolády, rajčat, jsou tak oblíbené, protože chutnají, ať už smícháme téměř cokoliv!

Já si pro dnešek vybrala slané snídaňové "rychlomuffiny", protože jsou opravdu velmi rychlé na přípravu a stihnete je i ráno před prací. Navíc jsou low carb, tedy téměř bez sacharidů, plné bílkovin a živočišných tuků a celé řady vitamínů a minerálů. Najdeme zde vitamín A, B i C a minerály jako je hořčík a draslík.

Na 12 kousků potřebujeme:

12-14 ks vajec

hrst baby špenátu (40 g)

10 plátky Schwarzwaldské šunky

1 lžička majoránky

1 lžička oregana

pepř, sůl,

Špenát omyjeme a nasekáme nadrobno, nakrájíme šunku na kousky a vše smícháme s vejci. Přidáme koření, pepř a sůl a vše důkladně promícháme.

Směs rovnoměrně nalijeme do formiček, já použila silikonovou, a pečeme 20-25 min na 180°C.

Kalorická a biologická hodnota na 1 muffin:

114 Kcal, 10 g bílkovin, 1 g sacharidů, 8 g tuků