Panenka se slaninou

01.09.2017

Moje první panenka :D! A dopadla skvěle ;). Dala jsem na radu kamarádky a moc jsme si pochutnali, a tak se ráda podělím o recept i s Vámi.

Vepřová panenka je poměrně rychle hotová, je šťavnatá a neurazí žádného chlapa.

Vepřové maso je sice obecně tučnější a ve spojením se slaninou jde o trošku větší tukovou záležitost, pokud ale jedete low carb dietu určitě není na škodu ji zařadit do jídelníčku. 

Jako přílohu jsem zvolila cherry rajčátka a fazolky. Dresink už je pak záležitostí individuální.

Na 4 porce:

500g vepřové panenky 

15dkg kvalitní anglické slaniny

3 lžíce řepkového oleje

1 lžička olivového oleje

500g fazolek

1 stroužek česneku

250g cherry rajčátek

sůl, pepř, rozmarýn

dresink dle chuti

Vepřovou panenku omyjeme a naložíme do 2 lžíc oleje, trošky soli (opravdu malinko, ať maso nepříjde o šťávu), pepře a čerstvého rozmarýnu a necháme dvě hodinky odležet.

Po dvou hodinách sundamé rozmarýn, panenku nakrájíme na asi 5cm široké válečky a každý váleček obalíme do plátku slaniny. Slaninu jsem uchytila párátkem. Nalejeme jednu lžíci na pánev a ze všech stran panenku zprudka opečeme.

Po té ji vložíme do pekáčku nebo plechu, případně trochu podlejeme vodou a pečeme na 200°C 20 minut. Mezitím si připravíme fazolky. Pokud máme mražené propláchneme je, zcedíme a na olivovém oleji je orestujeme spolu s česnekem.

Podaváme s rajčátky a dresinkem.


Kalorická a biologická hodnota na 1 porci:

506 Kcal, 33g bílkovin, 9g sacharidů, 36g tuků