Panenka se slaninou
Moje první panenka :D! A dopadla skvěle ;). Dala jsem na radu kamarádky a moc jsme si pochutnali, a tak se ráda podělím o recept i s Vámi.
Vepřová panenka je poměrně rychle hotová, je šťavnatá a neurazí žádného chlapa.
Vepřové maso je sice obecně tučnější a ve spojením se slaninou jde o trošku větší tukovou záležitost, pokud ale jedete low carb dietu určitě není na škodu ji zařadit do jídelníčku.
Jako přílohu jsem zvolila cherry rajčátka a fazolky. Dresink už je pak záležitostí individuální.

Na 4 porce:
500g vepřové panenky
15dkg kvalitní anglické slaniny
3 lžíce řepkového oleje
1 lžička olivového oleje
500g fazolek
1 stroužek česneku
250g cherry rajčátek
sůl, pepř, rozmarýn
dresink dle chuti
Vepřovou panenku omyjeme a naložíme do 2 lžíc oleje, trošky soli (opravdu malinko, ať maso nepříjde o šťávu), pepře a čerstvého rozmarýnu a necháme dvě hodinky odležet.
Po dvou hodinách sundamé rozmarýn, panenku nakrájíme na asi 5cm široké válečky a každý váleček obalíme do plátku slaniny. Slaninu jsem uchytila párátkem. Nalejeme jednu lžíci na pánev a ze všech stran panenku zprudka opečeme.
Po té ji vložíme do pekáčku nebo plechu, případně trochu podlejeme vodou a pečeme na 200°C 20 minut. Mezitím si připravíme fazolky. Pokud máme mražené propláchneme je, zcedíme a na olivovém oleji je orestujeme spolu s česnekem.
Podaváme s rajčátky a dresinkem.
Kalorická a biologická hodnota na 1 porci:
506 Kcal, 33g bílkovin, 9g sacharidů, 36g tuků