Makové fitness bochánky s mascarpone a bílou čokoládou

19.10.2019

Myslím, že jsou na světě dva druhy lidí, ti, co mák milují a ti, co ho nesnáší a představa makových koláčků je pro ně apokalypsou a raději by umřeli hladem.

Já ho také moc nemusela, ale tyhle bochánky jsou prostě tak super, že jsem i některé odpůrce přemluvila na makovou víru :D.

Otestujte a dejte mi vědět v komentářích, jestli vám chutnaly. Jako protein používám značku, kterou kupuji v Decathlonu, mrkněte na https://www.weider-czech.cz/. 

Na 12 bochánku je potřeba:

200 g mletého máku

1 tučný tvaroh (250 g)

2 hrušky

40 g medu v tekutém stavu

40 g mandlového másla 

4 vejce

70 g mletých mandlí

60 g proteinu (já používám Weider)

Citrónová kůra z jednoho citrónu

1 kypřící prášek

1 lžička skořice

Na krém:

1 balení Mascarpone

3/4 tabulky bílé čokolády (nebo jiné)

1 lžička kokosového tuku

Mák, tvaroh, oloupané a odjadřené hrušky, vajíčka, med a mandlové máslo hodíme do mixéru a mixujeme úplně dohladka, stačí pár minutek a směs je krásně hladká.

Bokem v míse smícháme protein, kypřící prášek, pomleté mandle na mouku (nebo přímo mandlovou mouku), skořici a nastrouhanou kůru z citrónu a promícháme. Pak nalijeme směs a celé znova pořádně promícháme
.
Plníme formičky skoro do 3/4, já mám čtverečky, ale v pohodě vám stačí i forma na muffiny.
Pečeme na 160°C asi 45 min.

Abychom si připravili krém, musíme čokoládu s kokosákem rozpustit ve vodní lázni, nechat zchladnout a pak ji pomalinku utřít s mascarpone. Méně tučnou variantou je tvaroh, vždy použijeme ale tučný z vaničky.