Makové fitness bochánky s mascarpone a bílou čokoládou
Myslím, že jsou na světě dva druhy lidí, ti, co mák milují a ti, co ho nesnáší a představa makových koláčků je pro ně apokalypsou a raději by umřeli hladem.
Já ho také moc nemusela, ale tyhle bochánky jsou prostě tak super, že jsem i některé odpůrce přemluvila na makovou víru :D.
Otestujte a dejte mi vědět v komentářích, jestli vám chutnaly. Jako protein používám značku, kterou kupuji v Decathlonu, mrkněte na https://www.weider-czech.cz/.
![](https://b83f8de299.clvaw-cdnwnd.com/d3349a48e715ff2d9919474e6ad0cd54/200000336-e3232e3235/IMG_4343.jpeg?ph=b83f8de299)
Na 12 bochánku je potřeba:
200 g mletého máku
1 tučný tvaroh (250 g)
2 hrušky
40 g medu v tekutém stavu
40 g mandlového másla
4 vejce
70 g mletých mandlí
60 g proteinu (já používám Weider)
Citrónová kůra z jednoho citrónu
1 kypřící prášek
1 lžička skořice
Na krém:
1 balení Mascarpone
3/4 tabulky bílé čokolády (nebo jiné)
1 lžička kokosového tuku
Mák, tvaroh, oloupané a odjadřené hrušky, vajíčka, med a mandlové máslo hodíme do mixéru a mixujeme úplně dohladka, stačí pár minutek a směs je krásně hladká.