Květáková pizza

25.03.2020

Pizzu miluje úplně každý! S růstem low carb a keto směrů se začaly v minulých letech vymýšlet i recepty, které by odbouraly mouku z těsta a musím říct, že si tyhle varianty mega užívám :D.

Pojďme si dneska tedy představit květákovou pizzu, na kterou jsem se inspirovala v kuchařce Strava pro zdravý mozek.

Na 1 pizzu potřebujeme:

1/2 většího květáku

2 vejce

100 g ricotty

100 g mletých mandlí

sýr podle chuti

rajčatová omáčka / bbq

šunka

rukola

sůl, koření

Půlku květáku nameleme na menší růžičky (květákovou rýži), vložíme do hrnce, zalijeme vodou ve výšce alespoň 2 cm a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 min a pak vodu slijeme. Květák musíme ještě vymačkat, já používám vždy stejnou utěrku, do které slitý květák vložím a "vyždímám" ho, co nejvíce to jde, aby pizza nebyla vodnatá.

Pak květák vysypeme do misky, přidáme vejce, ricottu, sůl podle chuti a mandle a vypracujeme těsto. Na plech si rozložíme pečící papír a těsto na něj rozprostřeme (rozetřeme) do požadovaného tvaru v tloušťce asi 1 cm. Okraje trochu zvedneme.

Pečeme na 200°C asi 25 min, pak vyndáme, potřeme omáčkou, posypeme kořením, poklademe šunkou a rukolou a dáme na dalších 10 min péct. Nakonec posypeme pizzu sýrem a dáme ještě na chvilku zapéct, asi tak 5 min.

Dobrou chuť :)!