Kuřecí prsa na chilli se zelím z ředkve

06.01.2018

Protože jsme se s přítelem po Vánocích rozhodli začít Whole30 (více na https://whole30.com/ nebo https://paleosnadno.cz/whole-30/) uvažovala jsem dnes, co na oběd a dostala jsem chuť na maso se zelím, ale v lehké formě samozřejmě.

V programu nesmíme ale žádný přidaný cukr, proto není možné koupit sterilizované zelí a s klasickým je spousta práce. Rozhodla jsem se tedy použít bílou ředkev a musím přiznat, že to byla skvělá volba! Navíc je ředkev plná železa, vlákniny a vitamínu C a kuřecí prsa jsou bílkovinnou bombou.

Na 4 porce potřebujeme:

1 kg kuřecích prsou

1 chilli paprička

30 ml řepkového oleje

1 lžička majoránky

1 lžička oregana

pepř

330 g bílé ředkve (1 velký kus)

1 šalotka

10 ml řepkového oleje

1 lžíce jablečného octa

muškátový oříšek

Sůl, pepř, chilli

Kuřecí si naložíme den předem, aby nasálo marinádu.

Prsa omyjeme, nakrájíme na velké plátky, lehce naklepeme a dáme na chviličku bokem. Mezitím si smícháme marinádu. Smícháme olej, nasekanou chilli papričku, koření a pepř a vše důkladně promícháme. Kuřecí plátky potíráme rovnoměrně z obou stran, a když máme hotovo, dáme do lednice přes noc.

Na druhý den pak maso rozložíme na pečící papír a pečeme v troubě na 210°C 20 min, Pak jsem troubu přepnula na gril a dopekla maso 7 min. Záleží na troubě, ale radši maso hlídejte :).

Ředkev oloupeme a nahrubo nastrouháme. Šalotku nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Přidáme ředkev, zalijeme trochou vody a 20 min dusíme doměkka. 

Když je zelí měkké, přidáme ocet, oříšek, chilli podle chuti, sůl a pepř a ještě 5 minutek dusíme, případně dochutíme.


Kalorická a biologická hodnota na 1 porci:

357 Kcal, 59 g bílkovin, 6 g sacharidů, 8 g tuků