Hruškový vegan bezlepkový top kejk

10.07.2019

Pohankovou mouku jsem si mega oblíbila, jde to určitě poznat :D, ale vážně! Je boží! 

Drží pohromadě, i když v ní není lepek, má super chuť a vitamíny, chutná i dětem a dá se z ní opravdu kouzlit.

Tady tenhle hrušák je inspirovaný mými "roztomilými bezlepkovými dortíčky", které na stránkách také najdete. Recept jsem trochu poupravila a výsledek stojí za to.

Pokud tedy hledáte alternativu sladké snídaně, u které nebudete mít výčitky, tadáááá, tady je :D!

Na menší plech nebo kulatou formu budeme potřebovat:

200 g pohankové mouky

150 g kokosového cukru

100 g mletých mandlí

100 ml mandlového mléka

50 ml rostlinného oleje, já měla řepkový

1 lžička sody

1 lžička skořice

1 lžička vanilkového aroma

2 hrušky (oloupané, vypeckované)

Mouku, cukr, mandle, sodu a skořici si smícháme v míse. Přidáme olej, vanilku a mléko a vše promícháme. Těsto vylijeme na plech a poklademe na plátky nakrájenými hruškami.

Pečeme v malém plechu, vymazaném kokosákem přibližně 40 min na 180 °C.