Hruškový vegan bezlepkový top kejk
Pohankovou mouku jsem si mega oblíbila, jde to určitě poznat :D, ale vážně! Je boží!
Drží pohromadě, i když v ní není lepek, má super chuť a vitamíny, chutná i dětem a dá se z ní opravdu kouzlit.
Tady tenhle hrušák je inspirovaný mými "roztomilými bezlepkovými dortíčky", které na stránkách také najdete. Recept jsem trochu poupravila a výsledek stojí za to.
Pokud tedy hledáte alternativu sladké snídaně, u které nebudete mít výčitky, tadáááá, tady je :D!

Na menší plech nebo kulatou formu budeme potřebovat:
200 g pohankové mouky
150 g kokosového cukru
100 g mletých mandlí
100 ml mandlového mléka
50 ml rostlinného oleje, já měla řepkový
1 lžička sody
1 lžička skořice
1 lžička vanilkového aroma
2 hrušky (oloupané, vypeckované)
Mouku, cukr, mandle, sodu a skořici si smícháme v míse. Přidáme olej, vanilku a mléko a vše promícháme. Těsto vylijeme na plech a poklademe na plátky nakrájenými hruškami.
Pečeme v malém plechu, vymazaném kokosákem přibližně 40 min na 180 °C.