Domácí flapjacky

18.06.2019

Tohle dílo byl fakt hokus pokus!  Upřímně moc nemusím kupované müsli tyčinky, mám oblíbený jen jeden druh z Lidl (raw Alesto), ale v ostatních většinou najdete přidaný med, v tom lepším případě, v tom horším glukózový a fruktózový sirup nebo jednoduše cukr.

Zkusila jsem si doma udělat tak trošku jiný druh flapjacků a byly výborné. Pozor ale na tuky, ačkoliv je tam hodně rostlinných tuků, i tak je to opravdu větší množství, a tak stačí opravdu jen kousek na chuť ;).

Na malý plech:

250 g arašídů 

200 g datlí

50 g ovesných vloček

20 g chia

40 g dýňových semínek

10 g slunečnicových semínek

10 g lněných semínek

20 g goji

kapka vanilkové tresti

15 g kokosového oleje

Můžeme využít i jiné ořechy, arašídy jsou ale nejtučnější, možná i proto, že to ořechy nejsou, že jo :D, a tak nejvíc pustí tuk u mixování a pracuje se s nimi nejlépe, ale uvidíte, klidně můžete vyzkoušet.

Vše hodíme do mixéru a mixujeme dokud není směs hladká. Trvá to nějakou chvilku podle toho, jaký máte mixér. 

Směs pak dáme na pečící papír do jakékoliv formy, kterou máte, já použila svůj oblíbený malý plech, a pak ji dáme do mrazáku na 30 min. V lednici vydrží flapjacky pěkně dlouho, pokud je hned nezbaštíte :D.