Domácí brambůrky

06.01.2018

Brambůrky má každý rád, bohužel jejich nutriční a energetická hodnota je na pováženou. Nejen, že jsou kalorické, ale při jejich vzniku se uvolňují látky, které jsou rakovinotvorné

Také úprava - smažení - není vhodná pro redukční, paleo,  či jakoukoliv zdravou stravu. Proto bych Vám ráda představila domácí brambůrky, které jsou skvělým společníkem k večernímu filmu a potěší i muže. Navíc jsou plné pomalých sacharidů, vitamínů a minerálů jako hořčík či draslík. 

Na dvě porce budeme potřebovat:

5 ks středních brambor

1 lžíce olivového oleje

Koření farmářské brambory

Brambory důkladně omyjeme a nakrájím na plátky široké 3 mm. Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem a posypeme kořením. Vše pořádně rukama promícháme.

Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 220°C přibližně 20 min, podle trouby.


Kalorická a biologická hodnota 1 porce: 

175 Kcal, 4 g bílkovin, 28 g sacharidů, 5 g tuků