Domácí brambůrky
Brambůrky má každý rád, bohužel jejich nutriční a energetická hodnota je na pováženou. Nejen, že jsou kalorické, ale při jejich vzniku se uvolňují látky, které jsou rakovinotvorné.
Také úprava - smažení - není vhodná pro redukční, paleo, či jakoukoliv zdravou stravu. Proto bych Vám ráda představila domácí brambůrky, které jsou skvělým společníkem k večernímu filmu a potěší i muže. Navíc jsou plné pomalých sacharidů, vitamínů a minerálů jako hořčík či draslík.
Na dvě porce budeme potřebovat:
5 ks středních brambor
1 lžíce olivového oleje
Koření farmářské brambory
Brambory důkladně omyjeme a nakrájím na plátky široké 3 mm. Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem a posypeme kořením. Vše pořádně rukama promícháme.
Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 220°C přibližně 20 min, podle trouby.
Kalorická a biologická hodnota 1 porce:
175 Kcal, 4 g bílkovin, 28 g sacharidů, 5 g tuků