Fazolové blondies

10.04.2018

Do rodinky fazolových zákusků přibývají blondies :). Je to varianta bez kakaa s přidanými ingrediencemi a je skvělou variantou pro lidi s atopickým ekzémem, kterým kakao nedělá dobře.

Fazole zasytí a napumpují do těla pomalé sacharidy, které jsou pro tělo prospěšné, ořechy pak dodaní omega mastné kyseliny, které jsou naopak nezbytné.

Slibuji, že fazole vůbec neucítíte, naopak si užijete sladkou chuť medu a jablka.

Na malý plech nebo koláčovou formu budeme potřebovat:

240 g bílých fazolí

100 ml mléka

200 g ořechové mouky (ořechy podle chuti)

130 g medu

2 lžíce kokosového oleje

80 g sušených meruněk

1 lžíce skořice

1 jablko

Fazole s jablkem a mlékem rozmixujeme. V míse smícháme mouku (namleté ořechy), koření a zalijeme vše směsí. Přidáme med, neruňky nakrájené na kousky a rozpuštěný olej. 

Těsto pak nalijeme do vymazané formy (použila jsem zase kokosový tuk) a pešeme na 180 C asi 30 - 40 min, záleží, jak vaše trouba peče, blondies jsou velmi křehké, jsou úplně bez lepku, proto je nechejte úplně vychladnout.