Bezlepková pizza

16.07.2017

Svítí Vám oči, když někdo řekne kouzelné slovíčko "pizza"? :D Pokud jste milovníkem pizzy jako já, takhle zdravější varianta bude pro Vás to pravé ořechové, navíc je super vhodná také pro celiaky a super rychle hotová ;).

Pizzu jsem zkoušel i z rýžové mouky, ale není tak dobrá. Proto doporučuji kukuřičnou. Kaloricky si tady úplně nepomůžeme, ale výživově určitě ano. 

Na celou pizzu budeme potřebovat:

245g hladké kukuřičné mouky

180ml mandlového mléka (můžeme využít kravské nebo jakékoliv jiné rostlinné)

1 vejce

sůl

100g vysokoprocentní šunky

90g sýru (já použila Krolewski uzený 45% tuku)

30g kečupu

Mouku, mléko, vejce a špetku soli smícháme a vypracujeme těsto. Nebojte se, pokud bude malinko řidší, než jste zvyklí u bílé mouky, je to proto, že kukuřičná mouka neobsahuje lepek, který těsto dělá hutnějším. 

Když je těsto vláčné, rozetřeme jej na plech do kruhu, či čtverce. Tentokrát jsem místo pečícího papíru použila pečící silikon, ze kterého se těsto trochu lépe sundává, pokud ale nemáte, nevadí, i papír poslouží dobře. Těsto pečeme na 180°C asi 3 minutky, jen aby se trochu zacelilo a po té korpus zase vytáhneme z trouby.

Na těsto rozetřeme kečup, položíme šunku a posypeme sýrem. Vše dáme zpět do trouby a pečeme na stejnou teplotu další 5-6 min. Těstu to opravdu stačí :). 

Pizzu nakrájíme na 8 dílků a máme hotovo. Můžeme podávat se salátkem.

Kalorická a biologická hodnota na 1 dílek:

189 Kcal, 8g bílkovin, 27 g sacharidů, 5g tuků