Bezlepková mrkvová pizza
Neznám nikoho, kdo nemá rád pizzu! Naopak znám spoustu lidí, kteří ji prostě milují. Co ale naši milí Celiaci? Je nějaká varianta i pro ně? Samozřejmě, že ano a dokonce si mohou vybrat :)!
Už kdysi jsem zkoušela variantu cuketové pizzy a je výborná. Dnes jsem se ale rozhodla zkusit něco jiného - mrkvovou pizzu! Ano, myslím, že přesně ten výraz, co máte vy, měl můj přítel, když ale ochutnal, po zbytku plechu se jen zaprášilo :D!
Inspiraci jsem si vypůjčila z fitness blogu Fitrecepty (https://fitrecepty.info/recept/1246/mrkvova-pizza/), tak klidně mrkněte na jejich variantu. Ta má je víc pro chlapy, aspoň pro toho mého určitě :D.
Na 8 kousků budete potřebovat:
2 mozzarelly
2 vejce
2 stroužky česneku
200 g mrkve
Sůl, pepř, chilli
bbq omáčka
70 g šunky
80 g sýru Eidam
70 g restovaných kuřecích prs
1 cibule
Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno, k ní přimícháme nastrouhanou mozzarellu, vejce, rozdrcený česnek, sůl, pepř a chilli podle chuti a vše důkladně promícháme.
Menší plech nebo koláčovou formu vyložíme pečícím papírem, těsto na něj nalijeme a pečeme na 180°C asi 15 min.
Plech vytáhneme z trouby a potřeme bbq omáčkou, rozložíme všechny ingredience na těsto jako na normální pizzu a dáme plech zpět do trouby ještě na 10-15 min, teplotu trouby můžeme postupně zvyšovat, já nechala těsto 5 min na 200°C a pak 10 min na 220°C. Po té necháme chviličku vychladnout a nakrájíme na kousky.
Buon appetito!
Kalorická a biologická hodnota jednoho kousku:
138 Kcal, 13 g bílkovin, 4 g sacharidů, 8 g tuků